Opel Antwerpen staakt tot maandag

Print
De staking van de afdeling koetswerk van Opel Belgium in Antwerpen heeft zich uitgebreid naar het hele bedrijf. De staking heeft zich inmiddels ook uitgebreid naar het volledige bedrijf.
BR> Ongeveer de helft van het personeel is naar huis teruggekeerd en ook de aanwezige arbeiders kunnen niet aan het werk omdat de productielijn stil ligt.

De afdeling begon vrijdagmorgen aan een staking omdat ze kampt met onderbezetting en een te hoge werkdruk. Volgens Marco Van Riel, directeur public affairs van Opel Belgium, wordt de onderbezetting veroorzaakt door een hoog aantal zieken. Veel werknemers hebben ook verlof genomen in de aanloop naar de paasvakantie. "Het gaat niet om een structureel probleem", verzekert Van Riel. "Klopt niet", zegt het ABVV. "Het probleem is al wekenlang aan de gang en we hebben de directie al verscheidene keren verwittigd."
Bij een korte overlegronde deze namiddag kwamen vakbonden en directie overeen 30 tijdelijke arbeiders aan te werven, bovenop de 52 die de directie al had beloofd. Toch blijven de werknemers staken omdat Opel de niet-gewerkte uren van vandaag niet wil uitbetalen. Voor dit weekend is er geen productie voorzien, de eerste ploeg die terug aan de slag moet is die van zondagnacht.
Het management van Opel hoopt dat de crisis dit weekend zal koelen zonder blazen.
Nu in het nieuws