Aardbeving in Iran eist zeker vijftig doden

Print
Een krachtige aardbeving heeft vrijdag in de westelijke Iraanse provincie Lorestan minstens vijftig dodelijke slachtoffers en meer dan 850 gewonden geëist, zo hebben Iraanse media gemeld.
De autoriteiten vrezen dat de balans nog kan oplopen.
Zowat tweehonderd dorpen hebben voor dertig tot honderd procent schade opgelopen bij de aardbeving die de streek trof tussen de steden Doroed en Boroedjef.
De overlevenden hebben dringende behoefte aan dekens, tenten en geneesmiddelen, aldus de Iraanse televisie. Een groot deel van de bevolking heeft de nacht in tenten doorgebracht, bij zeer lage temperaturen.
In het getroffen gebied is de stroom en het telefoonverkeer uitgevallen. Ziekenhuizen kunnen geen nieuwe gewonden meer opnemen.
De aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter deed zich voor om 03.17 uur Belgische tijd, en volgde op twee schokken van respectievelijk 4,7 en 5,1 op de Richterschaal, zo meldde het seismologisch instituut van Iran.
Dat land wordt dikwijls door aardbevingen getroffen. De ergste was er een met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter die in december 2003 de stad Bam van de kaart veegde en die aan 31.000 mensen het leven kostte.
Nu in het nieuws