Zeker 38 doden bij aardbeving in Iran

Print
Een krachtige aardbeving heeft vrijdag in de Westelijke Iraanse provincie Lorestan zeker 38 dodelijke slachtoffers en meer dan zevenhonderd gewonden geëist.
Zowat tweehonderd dorpen hebben voor dertig tot honderd procent schade opgelopen bij de aardbeving die de streek trof tussen de steden Doroed en Boroedjef.
De overlevenden hebben dringende behoefte aan dekens, tenten en geneesmiddelen, aldus de Iraanse televisie. Een groot deel van de bevolking heeft de nacht in tenten doorgebracht, bij zeer lage temperaturen. In Doroed is ook de stroom uitgevallen.
De aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter deed zich voor om 03.17 uur Belgische tijd, en volgde op twee schokken van respectievelijk 4,7 en 5,1 op de Richterschaal, zo meldde het seismologisch instituut van Iran.
Dat land wordt dikwijls door aardbevingen getroffen. De ergste was er een met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter die in december 2003 de stad Bam van de kaart veegde en die aan 31.000 mensen het leven kostte.
Nu in het nieuws