Amerikaanse journaliste Carroll vrijgelaten in Irak

Print
Bijna drie maanden na haar ontvoering in Irak is de Amerikaanse journaliste Jill Carroll vrijgelaten.
Carroll werd donderdag door gewapende mannen begeleid naar het hoofdkwartier van de soennitische Iraakse islamitische partij in het westen van Bagdad. Ze verscheen inmiddels op de televisiezender van de partij en meldde dat ze goed werd behandeld door haar kidnappers.
"Ze hebben me goed behandeld. Ik voel me goed en ik wil zo snel mogelijk naar mijn familie", zo verklaarde Carroll op het scherm. De opnames waren gemaakt in het bureau van partijleider Tareq al-Hashimi, die enkele uren eerder haar vrijlating had aangekondigd.
Volgens bronnen bij het Iraakse ministerie van Defensie werd Carroll donderdagochtend door gewapende mannen begeleid naar de zetel van de soennitische partij. Later arriveerden Amerikaanse troepen ter plaatse, die haar meenamen naar een onbekende bestemming. Ze zou zich momenteel ophouden in de strengbewaakte groene zone van Bagdad.
De 28-jarige Carroll, die werkt bij de krant Christian Science Monitor uit Boston, verblijft al drie jaar in Bagdad. Op 7 januari van dit jaar werd ze in het westen van de hoofdstad, waar ze een afspraak had met een soennitisch politicus, door onbekenden ontvoerd. Bij de ontvoering kwam haar tolk om het leven.

.

Nu in het nieuws