Bodart ontving bedreigingen

Print
Het federaal parket heeft dinsdag tijdens een persbriefing bevestigd dat Gilbert Bodart, de gewezen trainer van La Louvière, bedreigingen heeft ontvangen.
De vrouw van Bodart heeft daarover klacht ingediend bij de lokale politie.
"Er werd een proces-verbaal opgemaakt omdat zijn echtgenote zich bedreigd voelde en er is een dossier opgestart", stelde Lieve Pellens, de woordvoerster van het federaal parket. "Er werden in verband met het gezin Bodart geen extra veiligheidsmaatregelen getroffen". Wanneer de klacht precies werd ingediend, kon de woordvoerster niet zeggen.
Binnen enkele dagen zal het federaal parket mogelijk meer informatie vrijgeven over het luik Bodart in het gerechtelijke onderzoek naar de gokfraude in het Belgische voetbal. "We zitten nu in een fase van beslissingen", zei Pellens daarover. Bodart werd eind vorige week in Hasselt ondervraagd. De woordvoerster wilde niet bevestigen of Bodart ook maandag is verhoord.
Het federaal parket liet voorts weten dat de bemande rogatoire opdracht, die vorige donderdag plaatsvond in Londen, momenteel "weinig toevoegt aan het dossier". "De documenten die het gokbedrijf Betfair ons tot nu toe meegaf, bevatten weinig nieuwe elementen. De namen die al een tijdje circuleren, komen niet in hun lijsten voor", zei Pellens. Betfair zou later wel nog andere documenten opsturen.
MEEST RECENT