Hervorming civiele veiligheid: Dewael wacht verkiezingen af

Print
Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael wacht met de hervorming van de civiele veiligheid tot na de lokale verkiezingen. Nadien pleegt hij overleg met de nieuwe gemeentebesturen. In december zouden de eerste wetgevende initiatieven in het parlement moeten liggen. Dat verklaarde de minister dinsdag in het parlement bij de voorstelling van het rapport over de hervorming van de hulpdiensten.
De gouverneur van Antwerpen Camille Paulus zat de voorbije 15 maanden een commissie voor die zich boog over de hervorming van de civiele veiligheid. Aanleiding daarvoor was de gasramp in Gellingen midden 2004. De inhoud van het rapport raakte eerder al bekend, maar het definitieve rapport werd pas dinsdag in de kamer- en senaatscommissie Binnenlandse Zaken voorgesteld.

Dewael benadrukte dat hij een tweesporenbeleid blijft volgen. Naast de grondige hervorming die op stapel staat, trok de regering vorig en dit jaar al bijkomende middelen uit voor de hulpdiensten. In 2005 steeg het budget met 15 procent, dit jaar zal dat 8 procent zijn.
De VLD-bewindsman beklemtoonde tevens dat de hervorming de gemeenten niks extra mag kosten. De lat tussen steden en gemeenten onderling dient wel gelijk te worden gelegd, luidde het. De federale overheid zal de stijging van het budget blijven aanhouden.
MEEST RECENT