"Transgene rijst in babyvoeding van Heinz"

Print
De milieu-organisatie Greenpeace heeft dinsdag gezegd voor het eerst transgene rijst te hebben gevonden in babyvoeding die in China wordt geproduceerd door de Amerikaanse groep H. J. Heinz. De transgene rijst zou allergieën kunnen veroorzaken.
In een persbericht op de internetsite van Greenpeace China schrijft de organisatie dat het product, dat geproduceerd wordt in een fabriek in Guangzhou, in China en Hongkong wordt verkocht. De milieuorganisatie eist de terugroeping van alle loten.
"Het is echt choquerend", zei Fung Ka-keung, de verantwoordelijke voor de voedsel- en landbouwacties van Greenpeace in China. "Het is de eerste keer dat een verboden ingrediënt als transgene rijst wordt gevonden in babyproducten, een categorie die aan de strengste controles onderworpen zou moeten zijn".

Een woordvoerster van Heinz meldde niet op de hoogte te zijn van de beschuldigingen van Greenpeace en benadrukte dat de groep geen transgene ingrediënten gebruikt in producten voor zuigelingen. "We proberen wereldwijd het gebruik van genetisch gewijzigde organismen voor babyproducten te vermijden", zei Debbie Foster van Heinz.
MEEST RECENT