Populariteit Bush kent nieuw dieptepunt

Print
De Amerikaanse president George W. Bush was nooit eerder zo onpopulair bij het Amerikaanse volk als vandaag.
Dat blijkt uit een peiling van het onderzoeksbureau Gallup voor nieuwszender CNN en de krant USA Today. De peiling werd uitgevoerd tussen 10 en 12 maart, net voor de derde verjaardag van de invasie in Irak.
Slechts 36 procent van de ondervraagde Amerikanen vindt dat Bush zijn werk als president goed doet en 60 procent is de tegengestelde mening toegedaan. Tijdens de zes jaar van zijn presidentschap zakte Bush nooit eerder zo laag in de peilingen van Gallup voor CNN en USA Today. Het slechtste cijfer dat Bush totnogtoe in deze peilingen haalde (37 pct) dateert van november vorig jaar. Toen speelden vooral het geweld in Irak en de orkaan Katrina mee in de peiling.
De recente heropleving van geweld in Irak doet de populariteit van Bush nog verder tanen. Net voor de derde verjaardag van de invasie in Irak meent 60 procent van de ondervraagden dat de situatie in Irak voor de VS "slecht" of "erg slecht" is. Dat is 7 procent meer dan in januari toen de regering-Bush nog hamerde op het succes van de Iraakse verkiezingen van 15 december. Slechts 38 procent van de respondenten vindt de ontwikkelingen in Irak positief voor de VS.
MEEST RECENT