Getuige verijdelt ramkraak kledingwinkel Assenede

Print
Een alerte inwoner van het Oost-Vlaamse Assenede heeft maandagavond rond 23.00 uur een ramkraak verijdeld op een kledingzaak. Op het kruispunt van de Lochting- en de Hoogstraat zag de getuige een verdacht drietal in de weer vlakbij een kledingwinkel: een man reed met gedoofde lichten en open kofferbak achteruit naar de etalage toe.
Kort voordien was één van de drie naar de winkel toe gestapt en had zich een kap over het hoofd getrokken. Een derde verdachte liep rond de Mercedes. Achteraf zou blijken dat drie Armeniërs zinnens waren om de ruit stuk te slaan en aan de haal te gaan met kledingstukken. In de auto vond de politie rubberen handschoenen en een hamer.
Maar zover kwam het dus niet. De getuige werd opgemerkt door het trio, dat zijn actie staakte. De man die aan de etalage stond, gooide iets in de kofferbak, zegt het Gentse parket. Het trio gaf plankgas en vluchtte met gedoofde lichten richting centrum. Maar de getuige verwittigde de lokale politie, die het trio kon inrekenen, op vijf minuten rijden van de winkel. "Ze ontkennen alles", zegt parketwoordvoerster Nicole De Rouck, "maar wij hebben zeer zware vermoedens dat ze een ramkraak wilden plegen".
MEEST RECENT