i-City is eerste grootstedelijke hotspotproject

Print
I-City, naar eigen zeggen wereldwijd het eerste grootstedelijk hotspotproject, heeft donderdag zijn platform voor de steden Hasselt en Leuven voorgesteld.
Het softwareplatform maakt het mogelijk om in de hele stad draadloos een reeks mobiele toepassingen te doen, aldus algemeen directeur Frank Bekkers van i-City op een persconferentie in Hasselt.
Het project wordt momenteel door 4.000 gebruikers getest. Die kunnen gewapend met een zakcomputer een aantal mobiele toepassingen testen. I-City werkt met middelen van de Vlaamse regering en de bedrijven Concentra, Microsoft, Siemens, Telenet en de Research Campus in Hasselt. In 2004 brachten deze bedrijven samen 1,8 miljoen euro in het project in. De Vlaamse regering deed daar nog eens hetzelfde bedrag bovenop.
Met de lancering van het nieuwe softwareplatform voor mobiele toepassingen sluit i-City zijn eerste werkjaar succesvol af. De mobiele toepassingen die uiteindelijk succesvol blijken, zullen op het platform gebundeld worden zodanig dat steden deze diensten kunnen aanbieden aan hun inwoners, bezoekers en toeristen, zo zei Bekkers.
Nu in het nieuws