Boerinnen vernielen miljoen jonge bomen op Braziliaanse plantage

Print
Zo'n tweeduizend demonstranten zijn woensdag een plantage van een groot Braziliaans papier- en pulpbedrijf binnengevallen en hebben daar op grote schaal vernielingen aangericht.
Een miljoen jonge bomen werden door de demonstranten, overwegend boerinnen, vernield en een laboratorium werd kort en klein geslagen.

De actie was gericht tegen de grootschalige kweek van gombomen en andere bomen ten behoeve van de papier- en pulpindustrie, die arme boeren van hun land zou verdrijven, het milieu zou vervuilen en gezondheidsproblemen zou veroorzaken.
De actie, die werd uitgevoerd op Internationale Vrouwendag, was georganiseerd door de Braziliaanse afdeling van de internationale boerenbond Via Campesina.
De Braziliaanse minister van landbouwhervorming, Miguel Rossetto, veroordeelde de actie. "Materialen die werden ontwikkeld om de levens van mensen te verbeteren zijn totaal vernietigd", zei hij. In het laboratorium werd volgens het papierbedrijf, Aracruz Papel e Celulose, genetisch materiaal verwoest waarvan de ontwikkeling vijftien jaar in beslag heeft genomen.
Nu in het nieuws