Verhoren en huiszoekingen spelers Sint-Truiden

Print
De federale politie heeft donderdagmiddag drie spelers van voetbalclub Sint-Truiden meegenomen voor verhoor naar aanleiding van het onderzoek naar de gokfraude in het voetbal.
Er werden bij de spelers ook huiszoekingen verricht, zo heeft het federaal parket donderdag verduidelijkt. Of ex-STVV-doelman Dusan Belic ook verhoord wordt, zoals de GDA van Hasselt eerder zei, kon het parket niet bevestigen.
De drie spelers, die werden meegenomen tijdens de training van de eersteklasser, zijn Marco Nys, Cyril Ramond (foto) en Ilija Stolica. Ze werden in de loop van de namiddag verhoord in de gebouwen van de GDA (gerechtelijke dienst van het arrondissement) van Hasselt in Kermt.
De woordvoerster van het federaal parket, Lieve Pellens, stelde nog dat er bij de drie huidige spelers van Sint-Truiden ook huiszoekingen zijn verricht, met de bedoeling na te gaan of er daar documenten konden worden gevonden die het onderzoek kunnen helpen.
"Deze huiszoekingen en verhoren betekenen niet dat de spelers effectief betrokken zijn in de fraude rond het voetbal", benadrukte Pellens. "We checken alleen maar bepaalde zaken."
Geen enkele huiszoeking was gericht tegen de club Sint-Truiden, zo zei ze nog.
STVV is, samen met La Louvière en Lierse, een van de clubs waar het onderzoek van het parket zich op toespitst. De voorzitter van de club, Roland Duchâtelet, was een van de eerste beheerders van een voetbalclub om zijn bezorgdheid te uiten over hoge inzetten op wedstrijden van zijn club. In november vorig jaar noemde hij onder meer de wedstrijd Sint-Truiden - La Louvière (1-3) van 29 oktober 2005.
Het clubbestuur van STVV zegt donderdag in een persbericht dat het alle medewerking verleent aan het onderzoek en dat de verhoren "een logisch gevolg zijn op de klacht tegen onbekenden die STVV heeft ingediend in een eerste fase van dit onderzoek". De club benadrukte eerder al nooit benaderd te zijn door de Chinees Zheyun Ye, de spilfiguur in het gokschandaal in het Belgische voetbal.
Nu in het nieuws