Beveren gaat zonder Guillou en Dufour verder

Print
De Algemene Vergadering van Beveren heeft woensdagavond beslist om de samenwerking met algemeen directeur Jean-Marc Guillou met onmiddellijke ingang te beëindigen. "Dit impliceert dat hij geen enkele functie meer waarneemt", zegt de Waaslandse eersteklasser in een communiqué. Ook trainer Vincent Dufour moet wijken.
"De Raad van Bestuur kon zich reeds geruime tijd niet verzoenen met de houding en handelswijze van Jean-Marc Guillou. Tevens werd er beslist dat de positie van Vincent Dufour wordt herbekeken. De trainingen zullen vanaf donderdag geleid worden door Eddy De Bolle, huidig hulptrainer", meldde Beveren-voorzitter Frans Van Hoof. Beveren ging in 2001 samenwerken met de Fransman Jean-Marc Guillou. Daarmee werd een nieuw tijdperk op de Freethiel ingeluid. De club zou vooral met Ivorianen gaan spelen. Guillou rekruteerde die in zijn voetbalschool in Ivoorkust. De 37-jarige Dufour, een landgenoot van Guillou, was sinds begin dit seizoen trainer van Beveren. Hij volgde er huidig Westerlo-trainer Herman Helleputte op.
Met 21 punten uit 25 wedstrijden is Beveren momenteel hekkensluiter in de hoogste nationale afdeling. Het is al van 10 december geleden dat Beveren nog eens won in de competitie (1-3 op Moeskroen). Sindsdien haalde de club 2 op 27. Vrijdag werd er nog met 4-0 verloren bij Charleroi.
Nu in het nieuws