Volley: Antwerpen heeft 1 set nodig tegen Macerata

Print
ANTWERPEN - Woensdagavond speelt Antwerpen de terugwedstrijd van de achtste finales van de CEV-beker. Na de overtuigende 0-3-winst in de heenmatch kan de kwartfinale, normaal gesproken tegen het Italiaanse Macerata, Amber niet meer ontsnappen. Enig nadeel is dat de publieke belangstelling straks wellicht gering is, maar dat kan je de spelers moeilijk kwalijk nemen.
"Het moet inderdaad al aardig mislopen willen wij ons niet kwaliceren voor de volgende ronde", beaamt Antwerpen-aanvaller Steve Roelandt. "Het gevaar bestaat dat wij de broodnodige setwinst al binnen achten en de wedstrijd te licht opvatten. Maar ik denk niet dat dat het geval zal zijn. Iedere speler is zich bewust van het belang van de match en de bijbehorende inzet. We gaan dus proberen vanaf het eerste fluitsignaal de Portugezen onder druk te zetten en de setwinst zo snel mogelijk binnen te halen. Mochten we de openingsset mislopen, mogen we zeker niet gaan panikeren. Eén set is voldoende en die opdracht is zeker haalbaar."

Roelandt beseft dat de Portugezen iets recht te zetten hebben na hun mindere prestatie vorige week in eigen huis. Alleen in de derde set kwam Antwerpen toen even in de problemen, maar de foutenlast bij de Zuid-Europeanen lag dermate hoog dat een secuur spelend Amber weinig moeite had om de matchwinst binnen te halen. "Wanneer zij hun spel kunnen spelen, bereiken zij best een hoog niveau. Vooral hun poweraanvaller Reis kan in een begenadigde dag brokken maken. Maar zij zijn een wisselvallig team en zakken vaak ook weg naar een bedenkelijk niveau. De weg ligt dan ook open om door te stoten naar de kwartfinales. Het geluk was aan onze zijde bij de lottrekking; daar moeten wij ten volle van profiteren. In de volgende ronde (heen: 7 februari, terug: 14 februari) wacht wellicht het Italiaanse Macerata, een affiche die wij onze toeschouwers graag aanbieden. Ook voor de spelers zelf is deze rechtstreekse confrontatie met een topploeg een unieke gelegenheid om van het allerhoogste niveau te proeven. In dergelijke matchen moeten wij proberen er het beste van te maken, want Italiaanse ploegen staan toch een trapje hoger op de internationale ladder. Dat maakt de Europese wedstrijden net zo plezant. De wedstrijdaanpak verschilt niet veel van in de competitie, maar de reis en de ontmoeting met toppers spreekt tot de verbeelding. De voorbije weken dwong ik bovendien opnieuw een basisplaats af na een mindere periode van een aantal maanden bankzitten. De verlossing weer vanop het veld te kunnen genieten, net met deze belangrijke wedstrijden op het programma, maakt dat ik dubbel kan genieten", besluit Roelandt.

Nog drie clubs Europees actief
ANTWERPEN - Naast Antwerpen, Kieldrecht en Herentals zijn nog 3 Belgische teams actief op het Europese front. Maaseik neemt het in de CEV-beker op tegen het Griekse Orestiada. Ondanks de 3-2-nederlaag in de heenmatch maakten de Limburgers meer punten en de kwartfinale ligt dan ook voor het grijpen, zeker gezien de Grieken buitenshuis een pak zwakker voor de dag komen.

Roeselare is reeds geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League, maar kan tegen het Russische Belgorod mits winst zekerheid verwerven over de eerste pouleplaats. Bij verlies is het wachten tot de laatste speeldag op de eindklassering.

De vrouwen van Tongeren tenslotte trekken naar Frankrijk, waar Mulhouse wacht. De Limburgse vrouwen zijn verplicht te winnen met 0-3 of 1-3, willen zij nog kans maken op de volgende ronde in de Top Teams Cup.
Nu in het nieuws