Monster van Loch Ness is een circusolifant

Het befaamde monster van Loch Ness zou dan toch niet zo verschrikkelijk zijn als de publieke opinie al jaren denkt. Volgens een Schots onderzoek was Nessie gewoon een circusolifant.

Belga

Die was zich in het water aan het wassen.

Uit het onderzoek van Neil Clark, een Schotse paleontoloog, bleek dat er op het moment van de eerste verschijningen van Nessie een circusgezelschap aan het meer verbleef. Als olifanten in het water aan het baden zijn, komen volgens Clark alleen hun slurf, hun kop en hun rug boven water. Als er zich dan meerdere olifanten tegelijkertijd in het meer bevinden, kan dat misschien wel zo een afgrijselijk beeld zijn geweest dat de bevolking van Ness alleen maar aan een monster kon denken.

Bovendien zou een van de circusdirecteuren, Bertram Mills, in 1933 een premie van 20.000 pond hebben uitgeloofd voor wie het monster kon vangen. Een beredeneerd risico, want Mills had het monster eigenlijk gewoon in zijn circus, aldus Clark. Vanaf dat moment zou Nessie een dankbaar onderwerp geworden zijn voor de marketing.

In 2005 dook het monster naar verluidt nog vier keer op, maar of het hier om een echt monster, dan wel om een circusolifant, dan wel om waanbeelden gaat, is niet bekend.

Vastgoed

Jobs in de regio