Technopolis speelt op verplaatsing in Wijnegem

Print
Technopolis, het Vlaamse centrum voor wetenschap en technologie in Mechelen, zal van 3 tot en met 25 maart afzakken naar het Wijnegem Shopping Center. Elke vrijdag, zaterdag en woensdag zullen kinderen én volwassenen in Wijnegem terecht kunnen voor allerlei wetenschapsshows, experimenten en andere activiteiten.
Op verscheidene knooppunten in het winkelcentrum zal Technopolis wetenschappelijke activiteiten organiseren. Voorts zullen over het hele winkelcentrum tal van interactieve "experimenteerboxen" en "voeldozen" geïnstalleerd worden. Met heel wat activiteiten zijn ook mooie prijzen te winnen. Elke zaterdag zal Technopolis voor spectaculaire experimenten zorgen die een antwoord moeten geven op vragen als: Kan je een auto op een bed van ballonnen zetten? Durf jij je haren laten rechtop zetten met elektriciteit? Hoe maak je een muzikale colafontein met flessen?
De officiële opening vindt vrijdag 3 maart om 17 uur plaats. Het project past in een actieplan van de administratie Wetenschap en Innovatie van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.
Nu in het nieuws