"La Louvière verkocht vorig seizoen matchen"

Print
Het VRT-journaal pakt vrijdagavond opnieuw uit met onthullingen over fraude in het Belgisch voetbal.
Volgens twee anonieme getuigen heeft La Louvière vorig seizoen wedstrijden verkocht in opdracht van de gokmaffia. Onder meer Gunter Van Handenhoven en Wagneau Eloi worden daarbij genoemd.
Centraal in de verklaringen van één van de getuigen, staat de wedstrijd tussen Lierse en La Louvière van de laatste speeldag van vorig voetbalseizoen. Die wedstrijd eindige op 7-O voor Lierse. De getuige zegt dat de uitslag op voorhand was afgesproken. Hij toont een sms-je dat hij kort na de wedstrijd ontving dat moet staven dat het om doorgestoken kaart ging.
Het berichtje zou zijn verstuurd door Eloi, nu spits bij Roeselare, maar toen actief bij La Louvière. Hij wordt één van de spilfiguren genoemd in de omkoperij door de tweede getuige. Hij heeft het ook over Mario Espartero en Marc Clamy. De spelers regelden volgens de VRT hun zaakjes in hotel Tristar in La Louvière. Ook een gewezen speler van Sint-Truiden was naar verluidt betrokken.
Nog volgens de tweede getuige was toenmalig kapitein Van Handenhoven betrokken. "De kapitein van La Louvière sprak af met trainer Albert Cartier, iedereen moest zijn deel van de winst hebben. Spelers hebben me toen geld gevraagd om op hun eigen wedstrijden te gokken", zegt hij.
Van Handenhoven heeft intussen alle beschuldigingen ontkend. Eloi kon niet worden bereikt. Toenmalig doelman Silvio Proto, nu actief bij Sporting Anderlecht en de Rode Duivels, zou niet bij de omkoperij betrokken zijn geweest, luidde het nog.
Nu in het nieuws