Gratis leerlingenvervoer in Oostende voor alle netten

Print
Het stadsbestuur van Oostende zal voor alle leerlingen van de 25 basisscholen gratis leerlingenvervoer aanbieden. Het gaat om een proefproject waarbij de 3 onderwijsnetten samenwerken. Oostende bereikte daarover een akkoord met De Lijn en het Vlaams gewest dat het project steunt.
Momenteel gaan de leerlingen van het vrij, stedelijk en gemeenschapsonderwijs nog elk met een bus van hun eigen net naar school. Daar komt vanaf 1 september verandering in.
"In het kader van het schoolveiligheidsbeleid willen we de stroom van wagens zo veel mogelijk beperken door het openbaar vervoer te promoten en de veiligheid van de leerling te verhogen", aldus onderwijsschepen Marina Willems. In totaal komen meer dan 5.000 kinderen tussen 3 en 12 jaar in aanmerking voor het netoverschrijdend project.
Oostende coördineert de actie die nu door de vervoersmaatschappij De Lijn wordt uitgewerkt.

Afgelopen weekend viel de VLD op haar mobiliteitscongres in Oostende, onder leiding van Jean-Marie Dedecker, de 'gratis'-politiek van de sp.a inzake openbaar vervoer aan. De gemeenteraadsverkiezingen in Oostende beloven in oktober een strijd te worden tussen Johan Vande Lanotte (sp.a) en Dedecker.
Nu in het nieuws