Cd voor vijf jaar 'Ten Vrede'

Print
Naar aanleiding van de vijfde verjaardag van het 'Ten Vrede'-concert aan de IJzertoren, heeft Willem Vermandere opdracht gekregen om een cd te maken over oorlog en vrede. Dat heeft Walter Baeten, voorzitter van het IJzerbedevaartcomité, gezegd op de voorstelling van het concertprogramma. Willem Vermandere kreeg er een erepenning van de IJzertoren en onthulde een Vredesboom in het centrum van Kaaskerke.
Hoogtepunt van het Ten Vredeconcert, op vrijdag 12 mei, wordt het optreden van Bob Geldof. Hij kon zich volgens het IJzerbedevaartcomité helemaal vinden in de filosofie van het concert. Verder staan die avond de Dolfijntjes XXL en Het Zesde Metaal op het programma. Opener van het concert wordt de West-Vlaamse popgroep die de preselecties van de muziekwedstrijd "Ten Vrede Talent" wint.
De dag nadien bestijgen Gorki, Think of One, De La Vega, Willem Vermandere en de Levellers het podium. Het concert onderscheidt zich volgens Walter Baeten van andere muziekfestivals omdat het expliciet de vredesboodschap uitdraagt.
Nu in het nieuws