Inwoners Madrid mogen misschien weer roken op kantoor

Print
Het regionale bestuur van Madrid heeft vrijdag aangekondigd dat het wil ingaan tegen een nationale anti-rookwet, die rokers sinds 1 januari verbiedt in kantoren te roken. Het wil een uitzondering maken voor bars, cafés en restaurants in kantoorpanden.
In Spanje bepalen de regionale regeringen hoe nationale wetten worden uitgevoerd. Als het wetsvoorstel van de president van de regio Madrid, Esperanza Aguirre, door het regionale parlement wordt aangenomen, krijgen kantoren met een oppervlakte van meer dan honderd vierkante meter de mogelijkheid rookruimtes in te richten.
Ook in "niet-productieve" ruimtes, zoals zaaltjes waar feesten en recepties worden gegeven, is roken dan weer toegestaan. Het nationale ministerie van volksgezondheid heeft Aguirre, een tegenstander van de socialistische partij van de Spaanse premier José Luis Rodriguez Zapatero, ervan beschuldigd de landelijke wetgeving te boycotten. Maar Aguirre zegt dat ze met het wetsvoorstel de nationale wetgeving slechts concreet vorm geeft.
Nu in het nieuws