Personeel Jupille voert niet meteen actie tegen ontslagen

Print
De werknemers van Inbev in Jupille (een deelgemeente van Luik) hebben erg emotioneel gereageerd op de beslissing van de directie om 109 voltijdse banen te schrappen in deze vestiging van de groep.
Toch is nog niet beslist om actie te voeren, zo is vrijdag van de vakbonden vernomen na afloop van een algemene personeelsvergadering.
"De directie verwacht dat we in staking gaan. De voorraden zijn met het oog daarop aangevuld. We zullen de komende twee weken geen actie voeren", zei Serge Demeuse van de socialistische vakbond.
Het personeel heeft zijn syndicale afgevaardigden unaniem gemandateerd om over een sociaal plan te onderhandelen en zo nodig tot acties over te gaan. De volgende bijeenkomst van de ondernemingsraad vindt op 7 maart plaats. Tot dan zou geen actie gevoerd worden. Op 1 maart vindt nog een Europese ondernemingsraad plaats.
De verdwijning van 109 voltijdse jobs in Jupille betekent dat ongeveer 145 mensen hun werk zouden verliezen. Donderdagavond zei de directie dat ze eerst zou proberen personeel via brugpensioen te laten afvloeien.
Nu in het nieuws