InBev kijkt naar mogelijke overnames in China, Rusland

Print
Het bierconcern InBev blijft uitkijken naar mogelijke overnames in China en Rusland, maar om uiteenlopende redenen. De groep onderzoekt anderzijds ook constant haar huidige brouwerijenpark. Dat zei CFO Felipe Dutra tijdens een conference call.
InBev maakte eind januari bekend dat het in China eigenaar zou worden van Fujian Sedrin Brewery en daarmee zijn positie in Zuidoost-China zou verstevigen. "China is een erg belangrijke regio voor ons en wij gaan erop focussen", benadrukte Dutra vanmorgen. InBev kijkt er daarom verder uit naar potentiele overnames. Speerpunten daarbij zijn dat ze geografisch moeten passen en voldoen qua merkenportefeuille en processen. Ook in Rusland ligt InBev op de loer voor overnames, maar om andere redenen. Vooral tijdens de zomermaanden kampt de groep er met een capaciteitstekort. Dat is weliswaar verminderd sedert de overname van Tinkoff, maar de hoge logistieke kosten voor het transport van het westen naar het oosten van het land blijven.
Dutra gaf anderzijds te kennen dat InBev zijn huidige brouwerijenpark blijft onderzoeken, met het oog op een verdere rationalisatie. "Wij hebben nu ongeveer 120 brouwerijen en zijn voortdurend onze footprint aan het bekijken", zei hij. In het persbericht over de jaarresultaten kondigde InBev vrijdagmorgen alvast de geplande sluiting van een brouwerij in Tsjechie aan. De productie in Branik zal in het eerste kwartaal van 2007 worden stopgezet en overgebracht naar de brouwerij van Staropramen in Praag.
Nu in het nieuws