Vakbonden InBev verbijsterd over nieuwe herstructurering

Print
De vakbonden bij InBev reageren verbijsterd op de aankondiging van de vierde herstructurering op enkele maanden die de directie in ons land doorvoert.
"Dit is ongehoord en ongezien. InBev is met de komst van de Brazilianen een compleet ander bedrijf geworden dat de sociale regels niet meer respecteert en niet meer naar mensen omkijkt. Men heeft thans nog het lef om te zeggen dat er nog meer herstructurering op komst is. Het gaat voor hen nog puur om de poen en de Belgische biermarkt is binnen het gigantische InBev van geen tel meer", aldus de Leuvense vakbondssecretaris Roger Van Vlasselaere (BBTK).

Jupille wordt het zwaarst getroffen in de nieuwe herstructurering. "De hele administratie voor boekhouding en facturatie wordt er opgedoekt. Er blijven nog slechts een 50-tal mensen over in de administratie, die op termijn wellicht naar Leuven zullen worden overgeheveld. Tijdens een personeelsvergadering is vrijdagmorgen door zowel werknemers als delegees bijzonder emotioneel gereageerd op deze beslissing", aldus Van Vlasselaere. Uit solidariteit waren vrijdagmorgen delegaties uit de InBev-vestigingen van Leuven, Hoegaarden en Brussel aanwezig op de personeelsvergadering van Jupille.

"Er komen zeker acties, maar we willen niet overhaast te werk gaan en zeker niet gaan doen wat de directie van ons verwacht. We weten dat men zich voorbereid heeft op acties door overal voldoende stocks te voorzien en ook administratief in het nodige te voorzien. De komende dagen zullen we nagaan via welke acties we hen het meest pijn kunnen doen", aldus Van Vlasselaere. Woensdag is er ook een Europese ondernemingsraad waar de vakbonden overleg zullen plegen over gemeenschappelijke acties.
Nu in het nieuws