Inbev wil ruim 200 banen schrappen

Print
De directie van Inbev heeft donderdag op een buitengewone ondernemingsraad bekendgemaakt dat het van plan is ruim tweehonderd werknemers te ontslaan.
Dit is onder meer het gevolg van de verplaatsing van sommige activiteiten naar Tsjechië en Hongarije. InBev wil Europese dienstencentra oprichten en business Systems en application services voor bepaalde Europese landen uitbesteden. Het verlies van zo'n 360 banen wordt overwogen.

In de vestiging van Jupille zouden slechts 32 van de ongeveer 200 voltijdse banen overblijven. In Leuven zouden 25 voltijdse jobs op de helling staan en in de depots 15. Op de informaticadienst zouden 52 mensen hun werk verliezen.
In Jupille is het gebouw voor de administratie na de werkherschikking te groot. De directie zei evenwel niet waar de resterende werknemers ondergebracht zouden worden.
De vakbonden vroegen of dit plan slechts de eerste etappe van een ruimere herstructurering was. Ze hebben daarop nog geen antwoord gekregen.


De directie zei aan de personeelsafgevaardigden dat de beslissing ingegeven was door de stijging van de prijs van het bier en het lage rendement van de verkoop- en marketingafdelingen.

Vandaag maakte InBev ook de winstcijfers van 2005 bekend. De brouwer heeft vorig jaar een genormaliseerde winst gerealiseerd van 1,024 miljard euro. De omzet steeg 7,2% tot 11,656 miljard euro.
InBev verkocht vorig jaar 223,5 miljoen hectoliter bier en frisdrank, een interne groei van 5,4%. Er werd 191,9 miljoen hectoliter bier verkocht, de interne groei bedroeg 5,7%.
Nu in het nieuws