Tiger-kidnapping in Brussel

Print
Het gezin van een directrice van een Dexia-bankkantoor is vrijdagmorgen in Sint-Lambrechts-Woluwe gegijzeld door vijf daders. Dat is vernomen van de lokale politie Brussel-Noord.
Onder bedreiging van wapens van zwaar kaliber, werd de kantoorverantwoordelijke verplicht zijn naar het bankkantoor, aan de Helmetsesteenweg in Schaarbeek, te begeven en er de bankkluis leeg te maken.

De echtgenoot en het 4-jarig dochtertje van het slachtoffer werden gedwongen in de gezinswagen plaats te nemen. De kantoordirectrice werd nadien ter plaatse vrijgelaten. Over de omvang van de buit is niets bekendgemaakt.
Rond 9.45 uur werden de twee gijzelaars vrijgelaten. Zij waren op dat ogenblik nog steeds in de auto aan het wachten, ter hoogte van de Haachtsesteenweg in Evere.

De daders namen de vlucht, aan boord van een gestolen BMW 320. Het voertuig werd uitgebrand teruggevonden aan de Gemeenschappenlaan in Evere, nabij de verkeerswisselaar met de E40. Daar zijn de daders wellicht met een ander voertuig gevlucht. Het onderzoek van deze tiger-kidnapping is in handen van de GDA van Brussel. De gijzelaars werden volgens de politie niet gewond.
Nu in het nieuws