15 jaar geleden verdween Nathalie Geijsbregts

Print
Zondag 26 februari is het precies 15 jaar geleden dat de 10-jarige Nathalie Geijsbregts in Leefdaal (Bertem) verdween.
De familieleden trekken die dag in besloten kring naar de gedenksteen die op de plaats van de verdwijning werd opgericht. Vader Eric zal nadien op een persconferentie een foto tonen hoe Nathalie er vandaag zou uitzien en geeft een stand van zaken over het onderzoek.

Beide ouders hadden Nathalie die ochtend om 7.30 uur afgezet aan een halte vlakbij de Boskee, op een steenworp van de Tervuursesteenweg in Leefdaal, waar de schoolbus haar zou komen oppikken. Een getuige zag het meisje op die plaats nog aan boord van een grijze Toyota, maar nadien is elk spoor van haar bijster. In de loop der jaren werd de verdwijning van Nathalie in verband gebracht met seriemoordenaars zoals Dutroux, Fourniret of de Nederlandse trucker Michel Stokx, maar een echte doorbraak bleef uit.
De Leuvense onderzoekers hadden enkele jaren geleden sterke vermoedens in de richting van Stokx nadat een mede-gevangene hem in een anonieme brief had aangeklaagd voor de moord op Nathalie. Stokx zat op dat ogenblik in Nederland een straf van 20 jaar uit voor drie moorden in de periode 1987-1992 op een Nederlands meisje en twee Duitse jongens tussen 9 en 13. Ook het knoeien met de tachograaf van zijn vrachtwagen de dag dat Nathalie verdween, teneinde zijn aanwezigheid in ons land te maskeren, wees in zijn richting. De man heeft steeds ontkend en bezweek eind 2001 aan de brandwonden die hij in zijn cel in Scheveningen had opgelopen.
Nu in het nieuws