Miljoenenroof Groot-Brittannië: derde verdachte opgepakt

Print
Twee dagen na de grootste geldroof uit de Britse geschiedenis is een derde verdachte opgepakt. Dat heeft de politie vrijdag meegedeeld. Het gaat om een 41-jarige vrouw die verschillende duizenden Britse pond in baar geld bij zich had. Mogelijk is dat een deel van de buit.
Donderdagavond waren al een 31-jarige vrouw en een 29-jarige man opgepakt voor verhoor. Ze worden voorlopig niet verdacht rechtstreeks betrokken te zijn geweest bij de overval van dinsdagnacht op het gelddepot in Tonbridge (Kent).
Het opsporen van de daders gaat intussen koortsachtig verder. Meer dan honderd onderzoekers zijn ingezet. Experten vrezen dat de buit allang buiten Groot-Brittannië is. Gezien de vakkundige planning van de overval wordt er ook van uitgegaan dat de verdeling van de bankbiljetten tot in de puntjes voorbereid was.
De politie schat dat meer dan 70 miljoen euro is buitgemaakt. De getroffen firma van waardetransporten, Securitas, en haar verzekeraars hebben een beloning van omgerekend bijna drie miljoen euro uitgeloofd voor iedereen die kan helpen om de buit en de daders terug te vinden. Dat is de grootste beloning in de Britse misdaadgeschiedenis.
Nu in het nieuws