SN-vliegtuig in Kigali mag nog niet vertrekken

Print
De Airbus 330-300 van luchtvaartmaatschappij SN Brussels Airlines, die sinds dinsdagavond aan de grond wordt gehouden op de luchthaven van Kigali, mag nog niet vertrekken.
De Rwandese luchtvaartautoriteiten hebben daarvoor nog geen groen licht gegeven. Dat zegt Cédric Leurquin, de woordvoerder van SN Brussels Airlines.

Donderdagavond leek er schot in de zaak te komen van het geblokkeerde SN-toestel. De Rwandese autoriteiten hadden een document ondertekend waarin staat dat de Airbus van SN technisch in orde is. Volgens Buitenlandse Zaken was het wachten op definitief groen licht.
Premier Guy Verhofstadt belde donderdag nog met president Paul Kagame van Rwanda. Hij drong aan op een snelle doorbraak van het probleem. Zijn ambtsgenoot liet verstaan dat de zaak zo goed als opgelost is, maar vooralsnog blijft het vliegtuig aan de grond.
De Rwandese luchtvaartautoriteiten houden de Airbus sinds dinsdagavond aan de grond, vooralsnog om onduidelijke redenen. Volgens SN is het toestel in orde met alle mogelijke formaliteiten.
Nu in het nieuws