Drie mensen opgepakt bij illegale verbouwingen in Turnhout

Print
De politie van Turnhout heeft vrijdagnamiddag drie mensen zonder papieren opgepakt in een bouwvallig pand aan de Otterstraat in Turnhout. De mannen voerden daar werken uit in opdracht van de eigenaar zonder dat die daar een bouwvergunning voor had. De werken zijn stilgelegd op last van de burgemeester. Die zal volgende week beslissen wat er met het gebouw moet gebeuren want de stabiliteit van het pand is niet meer optimaal.
Eén Oekraïner kreeg het bevel om het grondgebied te verlaten en een landgenoot wordt gerepatrieerd. Een Palestijn is opgepakt. Hij bleek geen onbekende voor het gerecht.
Ook de burgemeester werd ter plaatse geroepen omdat er onmiddellijke maatregelen nodig waren om de veiligheid in de straat te garanderen.
"We hebben de eigenaar verplicht om zaterdag een aannemer al wat beveiligingswerken te laten uitvoeren. Een deskundige zal dit weekend een advies opstellen over wat er met de rest van de woning moet gebeuren. Daarover zal ik maandag een beslissing nemen. Vast staat wel dat de werken zonder bouwvergunning werden uitgevoerd. De woningen stonden ook sinds 2000 op de lijst van de leegstand en de verkrotting.", legt burgemeester Marcel Hendrickx van Turnhout uit.
Nu in het nieuws