Ontmijningsdienst laat schooltje in Grobbendonk ontruimen

Print
In Grobbendonk is vrijdagmiddag de gemeentelijke basisschool aan het Bovenpad ontruimd, nadat arbeiders op de speelplaats een oorlogsprojectiel uit de Tweede Wereldoorlog hadden aangetroffen.
Dit heeft de lokale politie van de zone Neteland gemeld. Na een uitgebreid onderzoek in de onmiddellijke omgeving van de vindplaats gaf de ontmijningsdienst DOVO de plaats weer vrij.
Het projectiel, van zowat 30 centimeter lang en 5 centimeter breed, werd omstreeks 13 uur gevonden door een aantal werknemers die de speelplaats aan het uitgraven waren. Ze verwittigden onmiddellijk de politie en de ontmijningsdienst. Op aanraden van DOVO werd de school ontruimd. Zowat 200 leerlingen van het lager en kleuteronderwijs werden tijdelijk ondergebracht in jeugdhuis De Volle Vaart aan de Vaartkom in Grobbendonk.
Volgens DOVO vormde het Amerikaanse projectiel geen acuut gevaar. Nadat het door de ontmijningsdienst verwijderd was, konden de arbeiders hun werk voor de aanleg van een nieuwe speelplaats voortzetten. De kinderen konden aan het jeugdcentrum door hun ouders opgehaald worden.
Nu in het nieuws