Parkeerwachters ‘boeken’ voertuigen aannemer

Print
Van Wellen uit Kapellen, één van de aannemers van de Antwerpse Leien, ligt in de clinch met het Parkeerbedrijf. ”Zij slingeren onze voertuigen op de bon, waar wijzelf een parkeerverbod hebben ingesteld.”
BR> ”De voorbije maanden kregen onze voertuigen, meestal bestelwagens, al tien retributies van Antwerpse parkeerwachters”, vertelt werfleider Jan De Block van Aannemingen Van Wellen uit Kapellen. ”Telkens 21,50 euro. En dat terwijl we parkeren op of vlak naast de werf waar onze arbeiders aan het werken zijn.”
Verhaal halen bij het Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen (GAPA) is geen sinecure. ”Telkens dienden we bezwaar in”, weet De Block. ”Twee keer werd dat aanvaard en werd de parkeerretributie geannuleerd. Maar in andere, identieke gevallen is GAPA omvermurwbaar. Dat is totale willekeur. Trouwens, de politie is op de hoogte."

”Wij doen niet moeilijk”, verbaast Mathieu Dubois van GAPA zich over de ‘aantijgingen’ van Van Wellen. ”Die firma heeft toelatingen om 32 voertuigen te parkeren in de omgeving van de werf. Het gezond verstand moet primeren. De wagens van Van Wellen zijn duidelijk herkenbaar. Meestal is ook de toelating zichtbaar. Maar als dat niet zo is en er wordt toch een parkeerbon uitgeschreven, volstaat één telefoontje om een en ander te annuleren.”
Nu in het nieuws