Kate Ryan mag naar Songfestival

Kate Ryan (25) uit Meerhout vertegenwoordigt met 'Je t’adore' in mei ons land op het Eurovisiesongfestival in Athene.

kdriessens

BR> De zangeres eindigde na een spannende finale voor La Sahkra en Belle Perez. “Ik beloof heel België dat ik er in Athene een serieuze lap op ga geven,” zei Kate met tranen in de ogen.

Kate Ryan heeft een moeilijk jaar achter de rug, maar viert nu haar rentree op grootse wijze. Ze had haar overwinning vooral te danken aan twee van de drie buitenlandse jury’s én aan het Eén-publiek.

Bij de zeer verdeelde vakjury schoof alleen Yasmine haar als winnaar naar voren. “Kate Ryan brengt een typisch Eurosong-nummer dat ik graag wil horen wanneer ik lekker onderuit naar het songfestival zit te kijken,” was haar motivatie. De vakjury werd later teruggefloten door het grote publiek.

“Och, wat moet ik zeggen? Ik ben uiteraard tevreden”, roept een ontroerde Kate Ryan uit. “Beter kon echt niet. Ik zag er naar uit om het live te doen met mijn backing vocals, die ik speciaal van Zweden heb laten overkomen. Alle moeite, die we ons getroost hebben, is dus zeker niet verloren. Ik ben zonder verwachtingen vertrokken in deze wedstrijd en heb uiteindelijk de finale kunnen halen."