Formule 1: FIA wil duurzame GP België vanaf 2007

Print
Max Mosley, de voorzitter van de Internationale Automobielfederatie (FIA), heeft dinsdag in Londen verklaard dat de Grote Prijs van België Formule 1, die in 2006 van de kalender werd gehaald, in 2007 opnieuw zal terugkeren en dat op een duurzame manier.
De Grote Prijs van België 2006, die op 17 september moest plaatsgrijpen, "moet in de toekomst op de kalender blijven, want het gaat om een van de historische circuits in de Formule 1", oordeelde Mosley.
Op 8 februari werd de Belgische GP geannuleerd "zodat de aanpassingswerken aan de installaties van het circuit van Spa-Francorchamps afgewerkt kunnen worden". De Britse F1-baas Bernie Ecclestone kondigde vervolgens aan dat hij vanaf 2007 de racepromotor wordt van de GP van Spa. Mosley meent dat Bernie een risico neemt: "Ik geloof niet dat het financieel een goede zaak is voor hem, toch niet volgens de standaard die hij normaal handhaaft. Maar hij weet dat de GP op de kalender moet staan. Dus als hij terugkeert in 2007, moet hij erop blijven."
Nu in het nieuws