Zesdaagse Hasselt: Gilmore en Keisse houden stand

Print
Matthew Gilmore en Iljo Keisse houden stand in de Zesdaagse van Hasselt. Op de slotdag reden ze dinsdag om 22u00 nog steeds aan de leiding.
Met Gilmore/Keisse en het Nederlands team Stam/Slippens aan de leiding in dezelfde ronde beloofde de slotavond een spannend spektakel te worden. Gilmore/Keisse hadden wel een dubbel voordeel. Niet alleen hadden ze de meeste punten (274) verzameld. Bovendien konden zij mits het sprokkelen van 26 punten nog een bonusronde binnenhalen.
Van bij het eerste nummer, de puntenkoers, toonde het duo Gilmore/Keisse zijn bedoelingen. Toch moesten zij twee jonge Belgische teams laten voorgaan. De Ketele/Schets won voor Deneef/De Poortere en Gilmore/Keisse.
De ploegenafvalling bracht nog meer suspens. De twee favorietenploegen Stam/Slippens en Gilmore/Keisse maakten in de finale er een lange thriller van. Slippens wilde het Belgisch koppel verrassen drie ronden voor de finish, maar Keisse reageerde alert.
Gilmore nam over maar stierf in het wiel van Stam. Dat bracht het Nederlands duo tot op 36 punten van het leidend duo, maar bovenal kregen ze met 262 punten ook nog uitzicht op een bonusronde.
De spanning steeg met de minuut. In de baanronde wonnen Van Mechelen/De Fauw voor de zesde keer op rij. Maar Slippens/Stam sleepte ook 10 punten uit de branding. In de afvalling toonde Wouter Van Mechelen opnieuw zijn klasse en won verdiend. Stam en Keisse werden er vrij snel uitgereden.
Nu in het nieuws