Daan, Hooverphonic en Jamie Cullum eerste namen Folk Dranouter

Print
De eerste namen voor het Folkfestival Dranouter zijn bekend. De organisatoren van het muziekfestival gaan dit jaar voor de slogan "Hedendaags, met een hart voor traditie".
Onder meer Hooverphonic, Daan, Jamie Cullum en Emmylou Harris prijken op de affiche. "Meer nog dan anders wil het Folkfestival over de muziekgrenzen heen kijken. New-folk movement, balkanbeats, rythm&roots. Vanuit allerlei hoeken en genres is er een beweging in de richting van het authentieke", aldus de organisatoren, die met klinkende namen als Hooverphonic en Jamie Cullum ook op het grote publiek mikken. "Daarnaast blijft het festival garant staan voor een mix van ontdekkingen met een paar grote klasiekers. De nieuwe protagonisten van de huidige folkscène krijgen een podium, waarvan sommigen in première voor Vlaanderen."

Het Folkfestival Dranouter maakte een eerste lijst met 18 namen bekend. Onder meer Daan, Hooverphonic, Jamie Cullum, Emmylou Harris en John Parish zegden al toe. Meer info is terug te vinden op de website www.folkdranouter.be.
Nu in het nieuws