Binnenkort paspoort Boudewijn te koop op eBay

Print
Officiële documenten van de leden van de koninklijke familie - waaronder een oud paspoort van koning Boudewijn - zullen vanaf 22 februari te koop aangeboden worden op de internetveilingsite eBay.
Dat kondigt een tussenpersoon van de verkoper dinsdag aan.
Volgens de verkoper bestaan er geen twijfels over de authenticiteit van de documenten. In een reactie zegt het Paleis dat zo'n verkoop op zijn minst "smakeloos" zou zijn.
Het bedrijf Nice Deal meldt dat iemand heeft gevraagd om drie dingen te koop aan te bieden: een paspoort van koning Boudewijn, dat op 21 februari 1951 is afgeleverd (toen Boudewijn nog prins was), een paspoort van de groothertogin van Luxemburg, Joséphine-Charlotte, afgeleverd op 14 april 1949 (toen ze nog prinses van België was) en een schoolrapport van koning Albert II uit het jaar 1949-1950. Albert studeerde toen in Genève.
"Wij onderzoeken de zaak. Als de documenten authentiek zijn en te koop worden aangeboden, dan is die verkoop - voor zover hij niet illegaal is - op zijn minst smakeloos", beklemtoont Michel Malherbe, woordvoerder van het Paleis.
Pascal Drion van Nice Deal heeft de documenten niet laten onderzoeken, maar hij zegt niet in het minst te twijfelen aan de authenticiteit ervan. Een vrouw vond ze in 1996 in een vuilbak in Couvin kort na het overlijden van haar buurvrouw. Die buurvrouw was de weduwe van kolonel Hubert Rombauts, die op het Koninklijke Paleis had gewerkt, vertelt Drion.
Nu in het nieuws