Maffiavrouw verbolgen over verhaallijn "The Sopranos"

Hoewel de maffia meestal de rechtbank schuwt, stapt maffiavrouw Lynda Milito nu zelf naar de rechter. Ze klaagt de makers van de razend populaire Amerikaanse serie "The Sopranos" aan omdat die hun inspiratie gehaald zouden hebben uit het leven van Lynda en haar echtgenoot, Louie Milito, zo schrijft The Independent in zijn onlinekrant.

Volgens Milito zijn de gelijkenissen tussen het leven van de Sopranos en de Militos overduidelijk. Dat Tony Soprano en zijn echtgenote Carmela eenden in hun zwembaden hadden, kan volgens mevrouw Milito, zelf eigenares van een stel eenden in haar zwembad, geen toeval zijn. Bovendien wonen zowel Tony Soprano als Louie Milito in een buitenwijk, opnieuw geen toeval. Dat beide mannen ook nog eens ongelooflijk onder de knoet worden gehouden door hun moeders, behoeft volgens Lynda geen verdere uitleg.

Uit protest tegen het onrecht dat haar en haar familie wordt aangedaan, klaagt Lynda nu zender HBO, bedenker David Chase en de belangrijkste scenarist aan. "Wat ik van hen wil? Een eerlijke schadevergoeding", zegt Lynda.

Voorts weet ze nog te vertellen dat haar man in 1988 al heeft toegegeven dat hij Jimmy Hoffa, vakbondsman van The Teamsters die in 1975 in de buurt van Detroit verdween, heeft omgebracht. Hoffa zou begraven zijn onder de funderingen van de Verrazano Narrow's Bridge in New York.

Nu in het nieuws