WK-ganger Togo ontslaat bondscoach Keshi (ex-Anderlecht)

Print
Togo, dat komende zomer deelneemt aan het WK voetbal in Duitsland (09/06-09/07), heeft zijn bondscoach Stephen Keshi ontslagen.
Dat maakte de radiozender Afrika Nummer 1 dinsdag bekend. Keshi is ex-speler van onder andere Lokeren, RSC Anderlecht en RWDM. Keshi betaalt met het ontslag voor de zwakke prestatie van Togo op de voorbije Afrika Cup. Daarin verloor het team zijn drie groepswedstrijden (0-2 tegen Congo, 0-2 tegen Kameroen, 2-3 tegen Angola) en moest al na de groepsfase inpakken. Volgens insiders begon de ellende voor Keshi toen hij Arsenalspits Emmanuel Adebayor op de bank plaatste voor de wedstrijd tegen Congo. De sterspeler kreeg daarop ruzie met de coach omdat hij zich onheus behandeld voelde. Adebayor was immers de drijvende kracht van het team dat, onder leiding van Keshi, de kwalificatie voor het WK had afgedwongen.

Wie Stephen Keshi opvolgt, is nog niet geweten. De nieuwe bondscoach krijgt alvast de moeilijke taak om Togo in de groepsfase van het WK te coachen in de zware poule met Frankrijk, Zuid-Korea en Zwitserland.
Nu in het nieuws