Gif in brooddoos Sidmar: parket Gent onderzoekt pestgeval

Print
Het parket in Gent onderzoekt een zaak van uit de hand gelopen pesterijen onder werknemers bij staalbedrijf Sidmar in Gent. Ze worden verdacht opzettelijke slagen en verwondingen te hebben toegebracht aan een collega.
Dat heeft het parket dinsdag bevestigd.
Volgens Het Nieuwsblad, Het Volk en De Standaard was tussen de boterhammen van het slachtoffer een bijtende kleurstof gesmeerd. De man uit Assenede liep ernstige brandwonden op en is al veertien dagen arbeidsongeschikt. Welk goedje hij precies tussen zijn boterhammen kreeg, is nog onduidelijk. Labtests moeten dat uitwijzen. Eén van de onderzoekssporen is een kleurstof die gebruikt wordt om lekken in leidingen op te sporen.
Het slachtoffer werd al langer gepest. Dit keer diende hij zes dagen na de feiten, op 7 februari, een klacht in. Sidmar beweert dat dit het eerste ernstige pestgeval is in het bedrijf. "Als blijkt dat werknemers een giftig product hebben gebruikt, worden ze meteen ontslagen", luidt het.
Gemiddeld twaalf procent van de werknemers in België is ooit het slachtoffer van pesterijen. Wie precies de daders zijn, is volgens het parket nog onduidelijk.
Nu in het nieuws