Werknemers Delta Lloyd Bank Turnhout staken en voeren actie in Brussel

Print
De werknemers van Delta Lloyd Bank in Turnhout hebben dinsdag het werk neergelegd. Ze pikken het niet dat een dertigtal personeelsleden van de dienst kredieten naar de zetels in Antwerpen en Brussel worden overgeplaatst.
Ze gaan actie voeren aan de hoofdzetel van Delta Lloyd Bank in Brussel. "Met een bus gaat het straks richting Brussel, waar een vergadering gepland is met de directie", zegt Filip Oosthuyse van de christelijke bediendenbond LBC. "We hebben de garantie gekregen dat iedereen de hoofdzetel binnen mag en dat vragen gesteld mogen worden."

De vakbonden vrezen dat de toekomst van de zowat veertig werknemers die in de vestiging in Turnhout aan de slag blijven ook in gevaar is en willen uitleg van Piet Verbruggen, de voorzitter van het directiecomité bij Delta Lloyd Bank. "Er werd ons een kwalitatieve en kwantitatieve tewerkstelling voor 92 personen beloofd, maar deze belofte blijkt vandaag een lege doos te zijn", aldus nog Oosthuyse.

Op de hoofdzetel van de bank in Brussel werden dinsdagmorgen al pamfletten uitgedeeld om het personeel er op de hoogte te brengen van de grieven van hun collega's uit Turnhout.
Nu in het nieuws