Dienstenrichtlijn lijkt op weg naar brede meerderheid

Print
De kans is groot dat de dienstenrichtlijn donderdag gesteund wordt door een brede meerderheid binnen het Europees Parlement. Dat blijkt uit de vergaderingen van de drie grootste fracties. Toch blijft het afwachten.
Bij de EVP (christen-democraten en conservatieven) zijn er nogal wat europarlementsleden die vinden dat de tekst te zeer is afgezwakt, vooral dan parlementsleden uit de nieuwe lidstaten. Volgens Marianne Thyssen (CD&V) is het compromis uiteindelijk wel aanvaard.
Volgens Anne Van Lancker (sp.a) kan ook een meerderheid van de socialisten zich vinden in het compromis. Bij de socialisten is men blij met de wijzigingen die men heeft kunnen aanbrengen aan de 'Bolkestein-richtlijn', alleen gaan die wijzigingen voor sommigen niet ver genoeg.
De liberalen willen eerst wat meer zicht krijgen op wat socialisten en EVP samen op papier zetten. Toch zal ook daar een meerderheid voor het compromis stemmen, aldus Dirk Sterckx (VLD). Het parlement stemt donderdag vanaf 10 uur. Het belooft een ingewikkelde stemming te worden.
Nu in het nieuws