De Panne, Koksijde en Nieuwpoort gaan vermommingen verbieden

Print
Op vraag van de politie Westkust zullen de gemeentebesturen van De Panne, Koksijde en Nieuwpoort een nieuw politieverbod uitvaardigen op vermommingen. Dat gebeurt na enkele incidenten met verklede jongeren.
Ook het dragen van een boerka valt onder het nieuwe verbod. "Met dit nieuwe reglement willen we onze politiemensen rechtszekerheid geven", licht commissaris Johan Geeraert van de politie Westkust toe. "Iedereen moet herkenbaar zijn." Bij activiteiten van jeugdverenigingen of tijdens de laatste 100 dagen-vieringen van de scholen moest de politie Westkust enkele keren tussenkomen na meldingen van ongeruste bewoners. Zo hadden enkele jongeren zich vermomd als gangster. Ook boerka's zouden geregeld in het straatbeeld opduiken. Zo werden aan tabakswinkels in De Panne, Koksijde en Nieuwpoort al verschillende keren mensen in boerka opgemerkt. Voor de politie is het moeilijk om hun identiteit te controleren.

Het nieuwe reglement, dat nog door de verschillende gemeenteraden moet worden goedgekeurd, bevat wel enkele uitzonderingen. De Kerstman en Sinterklaas zijn nog altijd welkom aan de Westkust.
Nu in het nieuws