Groen! maakt van woonbeleid topprioriteit in Antwerpen

Print
Groen! wil tijdens de volgende bestuursperiode in Antwerpen opnieuw 4.000 bijkomende sociale huurwoningen realiseren. De partij pleit ook voor een uitbreiding van de saneringscontracten, waarbij privé-woningen worden opgeknapt en daarna aan sociale woningtarieven verhuurd.
Dat kondigden schepen Erwin Pairon en lijsttrekster Mieke Vogels dinsdag op een persconferentie aan. De groenen willen in de volgende gemeentelijke legislatuur van het woonbeleid één van de topprioriteiten maken.
Groen! wijst op de nood aan betaalbare huurwoningen in Antwerpen. De combinatie van hoge huurprijzen en hoge energiefacturen maakt dat steeds meer Antwerpenaren hun huur niet kunnen betalen. Het aantal gerechtelijke uithuiszettingen stijgt jaar na jaar. In 2005 waren dat er 430, aldus Pairon en Vogels.
De vraag naar betaalbare kwaliteitsvolle huurwoningen in Antwerpen is echter groter dan het aanbod. Daarom moet er volgens Groen! in de volgende bestuursperiode blijvend worden ingezet op meer sociale huurwoningen, hoewel de coalitiepartners volgens de partij meer en meer bij sociale koopwoningen zweren.
Nu in het nieuws