Daders bankoverval Arendonk gevat

Print
Agenten van de lokale politiezone Kempen Noordoost hebben maandagavond de drie daders van de overval op het Argenta bankfiliaal in Arendonk, eerder maandag, opgepakt. Dat meldt het parket van Turnhout dinsdag.
Een grootscheepse speractie onmiddellijk na de overval had niets opgeleverd maar rond 23 uur stootte een politiepatrouille op een verdacht traag rijdend voertuig op de weg van Oud-Turnhout naar Arendonk. In de wagen zaten 5 personen, onder hen twee vrouwen en drie mannen. Bij controle bleken de drie mannen de gezochte daders te zijn van de overval op het Argenta-kantoor aan de Kloosterstraat in Arendonk. De vijf inzittenden werden onmiddellijk gearresteerd. Later volgde nog de arrestatie van een vierde verdachte. Wat zijn aandeel is bij de overval is nog niet duidelijk.

De twee vrouwen werden na verhoor weer vrijgelaten. Drie minderjarigen zijn overgedragen aan de jeugdrechtbank en een 19-jarige kerel uit Antwerpen wordt dinsdagnamiddag voor de onderzoeksrechter geleid. Over de buit van de overval wil het parket nog steeds niets kwijt.
Nu in het nieuws