Verdachten verdelen buit van diefstal in Schotense kerk

Print
De politie heeft maandagmiddag twee mannen opgepakt die na een schermutseling 200 euro hadden gestolen uit de kassa van een zonnecenter in Schoten.
Ze kozen de nabijgelegen Sint-Cordulakerk uit om de buit te verdelen. Beiden worden in de loop van de dag voorgeleid, meldt Dominique Reyniers van het Antwerpse parket dinsdag. Eén van de verdachten, een 24-jarige man uit Hoogstraten, was naar het zonnecenter aan de Churchilllaan gegaan om met zijn ex te praten. Hij wist dat de vrouw er rond 16 uur een afspraak had gemaakt. De man was echter flink boven zijn theewater en werd door de uitbaatster tot driemaal toe de deur gewezen. Hij werd woedend en gaf de uitbaatster een schop in de rug. De 33-jarige vrouw is hierdoor enkele dagen arbeidsongeschikt. De kompaan van de agressieveling, een 27-jarige man uit Schoten die mee naar het zonnecenter was gegaan, zag zijn kans schoon en griste tijdens de schermutseling 200 euro uit de kassa.

De mannen vluchtten vervolgens weg. Ze liepen de nabijgelegen Sint-Cordulakerk binnen om er het geld te verdelen. De uitbaatster van het zonnecenter had intussen de politie verwittigd en die kon de verdachten bij de kraag grijpen. Beiden zijn bij het gerecht gekend voor slagen, weerspannigheid en diefstal.
Nu in het nieuws