Twee jaar cel voor begeleider van geldtransport die 96.000 euro stal

Print
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 53-jarige man dinsdag veroordeeld tot twee jaar cel. De Antwerpenaar werkte als begeleider van geldtransporten en stal 96.000 euro. Aangezien de man verstek liet gaan, vorderde de rechtbank zijn onmiddellijke aanhouding.
De beklaagde werkte voor G4S Cash Services NV, het vroegere Group 4 Securitas. Op 11 februari 2004 moest hij een geldtransport begeleiden. Zijn verantwoordelijke overhandigde hem een zak met daarin 96.000 euro, bestemd voor een bank in Zele. Het geld bereikte echter nooit zijn bestemming.

Bij een huiszoeking in de woning van de beklaagde vonden de speurders 34.000 euro in een koffertje op zijn slaapkamer. In een kluis werd nog eens 18.000 euro aangetroffen. Het waren allemaal biljetten van 500, 50 en 20 euro, net zoals het gestolen geld.

Hij beweerde dat hij het geld van zijn moeder geërfd had, maar zijn zus sprak dat tegen. Ook uit het financiële onderzoek bleek dat het verhaal van de erfenis niet klopte. De beklaagde had wel recent zo'n 44.000 euro uitgegeven, wat ongeveer overeenkomt met het nog ontbrekende bedrag.

De rechtbank achtte de feiten bewezen. De strafrechter verklaarde de 52.000 euro die bij de beklaagde werd aangetroffen verbeurd. G4S Cash Services NV stelde zich burgerlijke partij tegen de man en kreeg de verbeurd verklaarde gelden toegekend. De dief moet de firma ook de nog ontbrekende 44.000 euro terugbetalen.
Nu in het nieuws