Familieleden opvarenden veerboot bestormen rederij

Print
Honderden familieleden van opvarenden van de veerboot die eind vorige week in de Rode Zee verging hebben maandag in de Egyptische havenstad Safaga vernielingen aangericht bij de rederij die eigenaar was van de veerboot.
BR> De menigte gooiden meubels op straat en haalde het gevelbord van de rederij, El Salaam, naar beneden. De oproerpolitie verdreef de menigte met traangas. Elders probeerde een menigte een ziekenhuis te bestormen.

De veerboot, de Al-Salaam Boccaccio 98, verging in de nacht van donderdag op vrijdag toen hij de oversteek maakte van het Saudische Duba naar Safaga. Van de ongeveer veertienhonderd passagiers zijn er slechts 401 gered. Tot nu toe zijn 195 lichamen geborgen. Familieleden van de opvarenden, overwegend arme Egyptenaren die als gastarbeider in Saudi-Arabië werkten, zijn woedend omdat ze nog altijd niet weten wie de slachtoffers zijn.
In Hurghada, een havenplaats ten noorden van Safaga, probeerde een menigte een ziekenhuis te bestormen toen agenten die het ziekenhuis bewaakten foto's lieten zien van slachtoffers van de ramp. Het leek erop of nabestaanden van slachtoffers het ziekenhuis wilden binnendringen om de lichamen van hun familieleden te kunnen zien. De politie slaagde er echter in hen tegen te houden.
Nu in het nieuws