Dealende taxichauffeurs krijgen werkstraf

Print
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vrijdag twee taxichauffeurs veroordeeld die tijdens hun diensturen cocaïne leverden.
Ludo D.R. kreeg daarvoor een werkstraf van 250 uur opgelegd. Voor zijn collega Eddy V.d.K. was een werkstraf van 150 uur weggelegd. De twee werden in oktober 2003 aangehouden na een anonieme tip. Ze bekenden onmiddellijk de feiten. Ludo D.R. verklaarde dat hij een jaar eerder door iemand uit de diamantwereld was aangesproken met de vraag of hij niet wat cocaïne kon leveren. De taxichauffeur vond een dealer in de Provinciestraat en leverde de bestelde drugs af bij zijn klant. Hij vond het geld makkelijk verdiend en aangezien hij in financiële moeilijkheden verkeerde, besloot hij om ermee verder te gaan.

Ludo D.R. kocht zijn drugs in Nederland en bouwde op een jaar tijd een rijk gevuld klantenbestand uit. De speurders identificeerden een tachtigtal afnemers. Die plaatsten hun bestellingen telefonisch, waarna de taxichauffeur de cocaïne tijdens zijn diensturen afleverde op de afgesproken plaats. Dat kon een restaurant, café of dancing zijn, maar ook bij de gebruikers thuis. Hij rekende 50 euro per gram aan.
MEEST RECENT