Frank Vanhecke nodigt Hirsi Ali uit voor gesprek

Vlaams Belangvoorzitter Frank Vanhecke nodigt het Nederlandse Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali uit voor een gesprek met de partijtop "om bestaande misverstanden en vooroordelen uit de weg te ruimen". Hij doet dat in een open brief na het pleidooi van de VVD-politica maandagavond in Antwerpen om het Vlaams Belang te verbieden.

Belga

Hirsi Ali deed haar uitspraken maandagavond op een debatavond van Liberalis, de links-liberale denktank van de VLD.

"Ik zou het Vlaams Blok verbieden. Deze partij lijkt heel sterk op extremistische moslims zoals die van de Hofstad-groep", citeert Gazet Van Antwerpen de Nederlandse liberale van Somalische afkomst.

Frank Vanhecke, die erkent dat het Vlaams Belang altijd al "een flinke boon" voor haar heeft gehad, vindt dat Hirsi Ali zich vergist.

"U zal het misschien niet graag horen - en Liberalis wellicht nog minder - maar u staat dichter bij het Vlaams Belang dan bij de Vlaamse liberalen. (...) De standpunten die het Vlaams Belang vandaag inneemt, verschillen nauwelijks van die van u of Geert Wilders (Tweede Kamerlid en ex-VVD, nvdr.)."

De voorstellen van de partij over gezinshereniging, de opvang van asielzoekers in de eigen regio en de beperkte toegang tot de sociale zekerheid staan in Nederland intussen in het programma van de traditionele partijen of zijn regeringsbeleid, aldus nog Vanhecke.

Vastgoed

Jobs in de regio