Australian Open: Hingis op weg naar kwartfinale tegen Clijsters

Martina Hingis is helemaal terug van weggeweest. Hoewel ze op de Australian Open pas haar eerste grandslamtoernooi in drie jaar betwist, stoomt het ex-nummer 1 van de wereld schijnbaar moeiteloos door het toernooi.

Zaterdag plaatste 'La Swiss' zich ten koste van de Tsjechische Iveta Benesova voor de achtste finales in Melbourne. Hingis, nummer 349 op de WTA-ranking, zette haar 307 plaatsen hoger gerangschikte opponente vlot opzij met 6-4 en 6-1.

In de achtste finale wacht met de Australische Samantha Stosur (WTA 98) of de Oostenrijkse Sybille Bammer (WTA 72) opnieuw een haalbare kaart. Mits winst neemt Hingis het in de kwartfinale dan op tegen Kim Clijsters (WTA 2). De Belgische moet dan wel haar partij van de achtste finale tegen de Italiaanse Francesca Schiavone (WTA 12) winnen.

De belangrijkste uitschakeling van de dag komt uit het mannentoernooi. Daar moest de Argentijn Guillermo Coria (ATP 9) zijn biezen pakken. Het zesde reekshoofd verloor van de Fransman Sébastien Grosjean (ATP 28) met 6-2, 6-2, 3-6, 6-4.

Nu in het nieuws